ÜST
yılbaşı çiçeği kokina

Yılbaşı Çiçeği Kokina Bakımı Nasıl Yapılır?

Yılbaşı çiçeği kokina olmadan yeni yıla girmek olur mu? Aralık ayı geldiğinde her yerde görmeye başladığımız yılbaşı çiçeği kokina, yeni yıl öncesi evlerin vazgeçilmez süsü olmaya devam ediyor.

Çiçekli bir bitki olmamasına rağmen, aralarına eklenen ‘silcan’ adındaki kırmızı tomurcuklu bitkiyle birleşince iç ısıtan bir güzellik kazanan bu bitki daha uzun süre evinizi süslesin istiyorsanız birkaç püf noktasına dikkat ederek ömrünü uzatabilirsiniz.

Yılbaşı çiçeği kokina Şans getiriyor mu?

Latincesi Ruscus aculeatus, Türkçesi tavşanmemesi olan ama yaygın olarak bilinen adıyla Kokina olarak andığımız bu çalı görünüşlü bitkiyi bize bu kadar çok sevdiren ne?  Yaklaşık 20-50 cm yüksekliğe sahip, her daim yeşil kalan, yaprak biçimindeki sert dallara sahip olan bu bitki özellikle Antakya bölgesi aktarlarında idrar arttırıcı ve taş düşürücü olarak satılıyor.

İstanbul çiçekçilerinde Kokina adıyla satılan bu bitkinin şifaları pek bilinmemekle birlikte, İstanbulluların süs bitkisi olarak çok sevdikleri bir bitki olduğunu söyleyebiliriz. Bu bitkinin çok sevilmesinin bir nedeni de şans getirdiğine ve bu bitkiyi alanların dileklerinin kabul olduğuna inanılması. Bir diğer inanış da yılbaşı çiçeği kokina bitkisini bir yıl boyunca soldurmadan yaşatabilen kişinin bir yıl içerisinde ev sahibi olacağına dair inanıştır.

Yılbaşı çiçeği Kokina Sulanır Mı?

Hem güzelliğiyle hem de şifası ile aralık ayının vazgeçilmez bitkisi olan yılbaşı çiçeği kokinalar uzun süre evinizi süslesin istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var.

Öncelikle iki bitkinin bir araya getirilmesiyle oluşan kokinanın su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Ancak yılbaşı çiçeği kokinalar sürekli olarak suyun içinde kalmamalı. Kokinayı koyduğunuz vazoya haftada bir bitkinin kök kısımlarını ıslatacak ve sadece bir gün kalacak şekilde su doldurabilirsiniz.

İskandinav tarzının sadeliğini ve şıklığını yansıtan petrol yeşili seramik Beige And Stone Halve Face Dekoratif Vazo kokinalarınızın kırmızısını en güzel yansıtacak tasarım olabilir.

Kokinalar kış bitkisi olmasına karşın gövdesinden koparıldıktan sonra ne çok sıcak ne de çok soğuk havaları sever, rüzgardan ise kesinlikle hiç haz etmezler. Bu nedenle evinizin serin ama çok da soğuk olmayan bir yerinde konumlandırısanız ve burayı severlerse daha uzun süre dayanmaları mümkün olacaktır. Salonunuzda çok güzel duracağından kuşkumuz yok ama salon ona sıcak gelebilir.

Yılbaşı çiçeği kokina için en uygun yer antre olabilir. Kokinayı antrede konumlandırmanız hem gelen misafirleriniz için sıcak bir karşılama sunacak hem de antre bitki için uygun bir yer olacaktır. Dikkatli ve özenli bir bakımla uzun süre yaşatabildiğiniz kırmızı taneli zarif yılbaşı çiçeği kokina bir bakmışsınız ki ev dekorasyonunuzun bir parçası oluvermiş.

yılbaşı çiçeği kokina

Evinizde olan vazolar artık çizilmişse ama siz hala atmaya kıyamıyorsanız Pazardanal Metal Tel Hasır Örgülü Tasarım Vazo içerisine yerleştirerek daha dekoratif bir görüntü elde edebilirsiniz. Böylece hem ev dekorasyonunuzda hasır dokunuşlarla modern bir görünüm elde etmiş hem de eski vazonuzu değerlendirmiş olursunuz.