ÜST
sürücüsüz

Şipşak fotoğraf makineleri ve en popüler 5 inceleme

Şipşak fotoğraf makineleri biraz nostaljik, biraz eğlenceli fakat en önemlisi son derece pratik. Satın almak isteyenler için en iyi fiyat/performansı sunan 5 fotoğraf makinesini sizler için derledik.

Hayatımızın bugünkü kadar ‘dijital’ olmadığı dönemlerden hatırladığımız şipşak fotoğraf makineleri, yeni tarzlarıyla tekrar gündemde. Çekilen fotoğrafları elinize alabildiğiniz, fotoğraf albümleri hazırladığınız veya çerçevelere fotoğraf koyduğunuz günleri özlediyseniz şipşak fotoğraf makineleri sizin için doğru adres.

Son derece pratik yapılarıyla ve fotoğraf baskısını anında yapmalarıyla ön plana çıkan şipşak makineler; toplu buluşmaları, yolculukları veya size hangi anı isterseniz o anı özel kılmayı başarıyor. Evet, fotoğraf kaliteleri son model cep telefonları kadar yüksek değil fakat cep telefonlarının yapamadığı şeyleri yapabiliyorlar.

Son günlerde her yerde karşımıza çıkan şipşak fotoğraf makineleri için detaylı bir satın alma rehberi hazırlamak zor. Ne de olsa ürün ve teknoloji sayısı kısıtlı. Fakat bir tane satın almak isteyenler için en iyi fiyat/performans ürünlerini listelemek mümkün.

Fujifilm Instax Mini 9

şipşak

Eğer konu şipşak fotoğraf makineleri ise Instax Mini 9’un listeye girmesi kaçınılmaz. Son yıllardaki geri dönüşün mimarlarından biri olarak sayabileceğimiz Mini 9, halihazırda her yerde karşımıza çıkan ve kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilen bir ürün.

Bolca renk seçeneği ve şirin tarzı ile gönülleri fethetmeyi başaran Mini 9, bu alanda sunduğu en uygun fiyatıyla listelerin başına yerleşiyor. 4 farklı çekim modu, 1/60 enstantane hızı ve 35 santimetreye kadar yakın çekim imkanı Mini 9’u sınıf ortalamalarına yaklaştırıyor. Selfie çekmek isteyenlere ise Mini 9’un üzerinde bulunan küçük ayna işleri kolaylaştırıyor.

Mini 9’un sadece 2 kalem pil ile çalışabileceğini de ekleyelim. Flaş kullanımının yoğunluğuna göre değişmekle birlikte Mini 9, 2 adet pil ile ortalama 100 adet fotoğraf çekebilmenize imkan tanıyor. Kılıfları, taşıma çantaları ve renkli kartuşlarıyla Mini 9’u daha da eğlenceli bir hale getirmek mümkün. Dilerseniz Mini 9’u buradan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Canon Zoemini C

Daha kompakt ve daha az dikkat çeken bir şipşak fotoğraf makinesi satın almak isteyenler için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz Canon Zoemini C, aslında fotoğraf çekme özelliğinin yanında bir de baskı yapma özelliğine sahip. Hem fotoğraf çekebilme yeteneği, hem cebinizde taşıma kolaylığı hem de baskı yapabilme özellikleriyle fiyat/performans listelerine tepeden giriş yapan bu cihaz, Instax Mini 9 kadar olmasa da 3 farklı renk seçeneğine sahip.

Canon’un Zink adını verdiği mürekkepsiz baskı teknolojisini kullanan Zoemini C, microSD kart desteği ile istediğiniz fotoğrafı 314×500 dpi çözünürlüğünde basmanıza olanak tanıyor. Sadece 170 gram ağırlığa sahip bu makine, 10 adet baskı kağıdını bünyesinde barındırabiliyor ve dahili bataryası ile tek şarjda 25 fotoğraf çekimine izin veriyor. Buraya tıklayarak renk seçeneklerini ve özelliklerini inceleyebilirsiniz ya da Paris’e hemen bir uçak bileti alın ve bu kompakt fotoğraf makinesi ile Eyfel Kulesi’ndeki manzarayı anılarınıza kazıyın!

Fujifilm Instax SQ 6

 

Instax’ın çok tercih edilen bir diğer modeli SQ 6, diğer modellerin aksine 1:1 oranında yani kare olarak çektiği fotoğraflarla ön plana çıkıyor. İsmindeki SQ kısaltması ‘square’ yani kare tanımını ifade eden bu makine, Instax’ın Mini modellerine kıyasla daha olgun görünüşüyle ve daha iyi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Tabi bu durum fiyat konusuna da yansıyor.

Makro çekimlerde 30 santimetreye kadar yakınlaşma imkanı tanıyan SQ 6, zamanlayıcı yardımıyla sizin de fotoğraflara dahil olmanıza yardımcı oluyor. Flaş baskılama ve parlaklık ayarlama gibi özellikleriyle daha iyi fotoğraflar çekmenize imkan tanıyan SQ 6, aynı zamanda çift pozlama özelliği ile 2 fotoğraf karesini aynı baskıda birleştirmenize de izin veriyor. Altın rengi, kırmızı gibi renk seçenekleri ve fiyatı ile ilgili bilgi sahibi olmak için hemen tıklayın.

Kodak Mini Shot

Kodak Mini Shot, şipşak fotoğraf makinelerini teknoloji ile en iyi şekilde harmanlayan makinelerin başında gelir. Uygun fiyatıyla listenin en iyi fiyat/performans ürünü olarak tanımlanabilir. Mini Shot, Şipşak makinelerin en büyük derdi olan çektiğiniz fotoğrafı basma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Fotoğrafı çektikten sonra kontrol etmenize izin verir.

Üzerinde bulunan ekran sayesinde fotoğrafı basmadan önce tam olarak ne çektiğinizi görebildiğiniz Mini Shot, bluetooth bağlantısı sayesinde bir yazıcı olarak da görev üstlenebiliyor. 10 MP çözünürlük sayesinde birçok şipşak makineye kıyasla ciddi anlamda kaliteli fotoğraflar çekmenize ve basmanıza imkan tanıyor. Ayrıca 1.5 saatlik şarj ile 20 adet fotoğraf çekimi ve basımı yapabiliyor. Dilerseniz ayrıntılara buradan göz atabilirsiniz.

Polaroid OneStep 2

Şipşak makinelere tabiri caizse ismini veren Polaroid, bir dönemin efsane makinesi OneStep’i teknoloji ile harmanlayarak tekrar piyasaya sürdü. OneStep 2, şipşak makine tercih ederken niyeti gerçek anlamda nostalji yaşamak isteyenler için en iyi seçenek. Ayrıca hem tarzıyla hem de fiyat/performans konusundaki başarısıyla göz doldurmayı başarıyor.

8.8 x 10 cm gibi hatırı sayılır bir ebatta baskı yapan OneStep, 1100 mAh’lık dahili bataryası ve dahili flaşı ile karşımıza çıkıyor. Uzun pil ömrü vaat eden OneStep 2, 60 santimetreden daha yakın çekimlere müsade etmese de güçlü flaşıyla yetersiz ışıkta bile iyi bir performans sergiliyor. OneStep’in tek dezavantajının 480 gramlık ağırlığı olması onu fiyat/performans listelerine girmekten alıkoyamıyor. OneStep 2 özellikleri ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Bu konuda uzmanlaşmak ve fotoğrafçılığa temelden bilgi edinerek başlamak isterseniz buraya tıklayarak fotoğrafçılığın olmazsa olmazı, lensler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.