
Seramik Kaplama Nedir? Araçlara Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?
Arabanıza seramik kaplama yaptırmayı hiç düşündünüz mü? Arabanızın boyasını koruduğuna dair popüler iddialar sizce doğru mu? Ciladan daha mı iyi? Bu sorular kafanızı karıştırıyor olabilir.
Bu yazımızda sizler için seramik kaplamanın ne olduğundan, nasıl yapıldığından ve seramik kaplamanın size nasıl avantajlar sağlayabileceğinden bahsedeceğiz. Haydi, başlayalım…
Seramik kaplama nedir?
Endüstri sınıfı seramik kaplama, aracı dış boya hasarından korumak için aracın dışına uygulanan kimyasal bir polimerdir. Standart olarak elle uygulandığında, aracınızın boyasıyla karışır ve ek bir hidrofobik koruma katmanı oluşturur. Bu kimyasal bağlanma ve yeni bir tabakanın oluşturulması nedeniyle, otomobilin fabrika boyasına zarar gelmesi önlenir.
Pek çok araba tutkunu ve detaycı kişiler bunun boya koruma filmine bir alternatif olduğuna inansa da, seramik kaplama gerçekte cilaya bir alternatiftir. Ana fikir, boyada kir ve leke izlerinin görünmesini ve vernik tabakasının bozulmasını önlemektir. Nano-seramik kaplama olarak da adlandırılan seramik kaplamalar, kaplamaya ve kullanılan polimerin türüne bağlı olarak kalıcı veya yarı kalıcı bir çözümdür. Kimyasal olarak kendine özgü özellikleri nedeniyle yağmur veya güneş gibi hava koşullarında bozulmaz.
Seramik kaplama nasıl yapılır?
Eğer seramik kaplamayı kendiniz uygulayacaksanız öncelikle aracınızın tamamen temiz olması gerekiyor. Araç iyice temizlenip yıkandıktan sonra bir kil çubuğu kullanılarak araç üzerinde kalan bütün pisliklerin temizlenmesi gerekiyor.
Tonyin Kil Çubuğu – Clay Bar bunun için kullanılabilir.
Daha sonra sıra aracı parlatmaya geliyor. Arabanıza seramik kaplamayı uygulamadan arabanızın boyasının temiz ve pürüzsüz olduğundan emin olmanız oldukça önemli. Aracınızı parlatmak için Forces Power Germany X-Line Compact Zımpara Polisaj Pasta Cila ve Parlatma Makinesini kullanabilirsiniz.
Ve son olarak artık seramik kaplamayı uygulayabilirsiniz. Seramik kaplama setleri dahil seramik kaplamayı yaparken kullanacağınız malzemelerin hepsi Oto Seramik Kaplama kategorimizde sizleri bekliyor. Uygulamayı bitirdikten sonra aracınızı 24 saat kadar hareket ettirmeden kurumaya bırakmalısınız.
Seramik kaplamanın avantajları
- Hidrofobik özellik
Uzun süreli koruma, araç sahiplerinin diğer seçeneklere göre seramik kaplamayı seçmesinin ana nedenidir. Esasen sert bir kabuk olan seramik kaplamalar, su lekelerinin, kirin, kuş pisliklerinin ve diğer maddelerin boyaya ulaşmasını ve boyaya zarar vermesini önleyecektir. Hızlı bir durulama ile, hemen kayıp gideceklerdir. Bu da bizi ilginç bir kelimeye getiriyor: Hidrofobik.Genelde, “fobik” ile ilgili her şeyin olumsuz bir çağrışımı vardır, ancak buradaki çağrışımı olumlu. Seramik kaplama, esas olarak suyu iten hidrofobik bir tabaka oluşturacaktır, yani mineral tortular ve kir, boya yüzeyine daha az zarar verir.
- Zararlı UV ışınlarına karşı koruma
Güneşin zararlı UV ışınlarının arabanızın boyasına verebileceği zararı mutlaka duymuşsunuzdur. Seramik kaplamalar aracınızın boyasını oksitlenmeye karşı koruyarak solmasını ve mat bir görünüm kazanmasını engeller. Arabanızı dışarıya park ediyorsanız bu avantaj kesinlikle çok önemlidir.
- Kimyasal Lekelere Karşı Koruma
Havadaki asidik kirleticilerden kaynaklanan kimyasal lekeler, aracınıza gelebilecek bir başka olası hasardır. Bu kaplama, bu kirleticilerin boyaya yapışmasını önleyecektir. Şehirlerde artan hava kirliliği oranı yüzünden seramik kaplama büyük bir avantaj olabilir.
- Artırılmış parlaklık
Burası tüm araç sahiplerinin önem verdiği estetiğin olduğu yer. Seramik kaplamalar arabanızın boyasına parlaklık ve derinlik katar. Orijinal boya işinden en iyi sonucu alarak arabanızın parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.