
Saç Düzleştirici Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar
Saç düzleştirici koşturmaca içinde geçen hızlı yaşantımızda kuaföre gitme imkanı bulamadığımızda ya da kuaförde fön çektirmek için uzun süre sıra bekleyecek zamanımız olmadığında imdadımıza yetişiyor. Böylece sabah işe gitmeden önce saçlarımızı hızlı bir şekilde düzleştirerek bakımlı bir görüntüyle işe yetişebiliyoruz.
Kolay taşınabilir olmasıyla her yere yanımızda götürerek ani organizasyonlar, toplantılar olduğunda strese girmeden hazırlanabiliyoruz. Kuaförlerin kapalı olduğu gün ve saatlerde beklenmedik bir işimiz çıksa saçlarımızı kuaföre gitmişçesine güzel bir görüntüye kavuşturabiliyoruz. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Peki saç düzleştirici alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu yazımızda, kendi saçınıza uygun en iyi saç düzleştirici seçiminizi yapabilmeniz için ipuçlarını vereceğiz. Haydi başlayalım…
Saç tipinizi tanıyın
Saç tipinizi iyi bilmek, saçınıza en uygun düzleştirici seçimini yapabilmeniz bakımından önem taşıyor. Örneğin; kalın telli, kıvırcık veya uzun saçlara sahipseniz geniş düzleştirici modellerini seçmeniz gerekirken; normal kalınlıkta ve orta uzunlukta saçlara sahipseniz orta boy genişlikteki düzleştiricileri seçmelisiniz.
İnce telli saçlarınız için ise hemen hemen her modeli seçebilirsiniz. Ayrıca hangi tip plakaya sahip düzleştiriciyi seçeceğinize karar vermeniz açısından da saç tipinizi bilmeniz kolaylık sağlayabilir.
Düzleştirici türlerini tanıyın
Plakalarına göre düzleştiriciler; titanyum, seramik, turmalin olmak üzere türlere ayrılıyorlar. Bir de keratin katkılı seramik plakalar bulunuyor. Düzleştirici türlerini tanımak da saç tipinize uygun olanını almanız için önemli. Şimdi kısaca bu düzleştirici türlerini tanıyalım:
- Titanyum saç düzleştiriciler
Titanyum, hızlı ısınan bir plaka olduğu için ısıyı hızlı iletir ve saçın zarar görmemesi bakımından saç ile çok uzun süre temas etmemelidir. Saçınız kalın telli ya da kıvırcıksa titanyum saç düzleştiricisi seçebilirsiniz. Hector Titanyum Saç Düzleştirici sizin için uygun olacaktır, incelemenizi öneririz.
- Seramik saç düzleştiriciler
Isının eşit derecede dağılmasını sağlayan seramik plakalı saç düzleştiricilerin saçı yakma potansiyeli daha azdır. Bu nedenle plakanın tamamen seramik olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor. Seramik kaplama plakaların ufalanarak dağılma ve saça zarar verme ihtimali vardır.
Siz de bir seramik saç düzleştiricisi edinmek istiyorsanız Remington S5505 Pro-Ceramic Ultra Saç Düzleştirici’ye bakmadan geçmemenizi tavsiye ederiz.
- Turmalin saç düzleştiriciler
Bir çeşit kristal mineral olan turmalin, ezilerek plakalara yerleştiriliyor; saçların daha parlak ve düz görünmesini sağlarken, yumuşaklık da veriyor. Eğer saçlarınız çok hasar görmüş, kurumuş, yıpranmış durumdaysa turmalin saç düzleştirici satın almanız uygun olacaktır. Bunun için Rowenta SF7460F0 Premium Care Saç Düzleştirici tercihiniz olabilir.
- Keratinli saç düzleştiriciler
Saçın proteinini kaybetmeden kolay şekilde düzleşmesine imkan veren keratin katkılı seramik plakalar son dönemlerin en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor. Siz de keratinli olan bir model edinmek istiyorsanız Grundig HS 5330 Seramik Keratin Kaplama İyonik Fonksiyonlu Saç Düzleştirici iyi bir seçim olacaktır.
Saçınızın uzunluğunu göz önünde bulundurun
Saç düzleştirici seçimi yaparken saçınızın uzunluğu da önem kazanıyor. Eğer saç kesiminiz çok kısaysa 19 mm saç düzleştiricilerden satın alabilirsiniz. Kısa ve kalın telli saça sahipseniz 22 mm saç düzleştiriciler sizin için uygun olacaktır.
Saçınız omuz hizasında orta kalınlıktaysa 25 mm saç düzleştiriciyi tercih edebilirsiniz. Daha kalın telli veya kıvırcık saçlı iseniz 28 mm olanlara, çok uzun saçlı iseniz 32 mm ve üzerinde olan geniş ağızlı düzleştiricilere yönelebilirsiniz. Size en uygun olan düzleştirici seçimini yapmak için saç düzleştiricileri kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Isı derecesini dikkate alın
Saç düzleştiricilerin en yüksek ısı ayarı genellikle 230 civarında olmakla beraber, saçın hassas ve kırılgan bir yapıya sahip olduğunu unutmamalısınız. Saçlarınız ince telli ve yıpranmışsa 160 santigrat dereceyi; kalın telli ve gürse 200 dereceyi geçmemelisiniz.