ÜST

Rulo çim nedir? Rulo çim uygulamasının püf noktaları

Dekoratif ve sağlıklı bir çime sahip olmak emek ister ve rulo çim bu konuda yardımınıza yetişiyor. Tohum çim uzun süreli ilgi ve bakım isterken rulo çim uygulaması size zaman kazandırıyor. Rulo çimin ne olduğu ve nasıl uygulandığını detaylarıyla birlikte bu yazımızda bulabilirsiniz.

Rulo çim nedir?

rulo çim

Hazır çim adıyla da bilinen rulo çim, basit uygulanabilirliği sayesinde sık tercih edilen bir yöntem. Bahçenizde, oyun alanlarında, stadyum ve spor sahalarında, sitelerde kullanılan rulo çim, önceden başka bir alanda ekilip hazırlanıyor. Çimlerin bakımı ve kök gelişimi yapıldıktan sonra diplerinden kökleriyle beraber kesilerek rulo şeklinde sarılıyor. İşte rulo çiminiz farklı bir alanda kullanıma hazır. Doğal çim ekimine göre çok daha basit olan bu uygulama size hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de işinizi kolaylaştırıyor.

Sizler de Lazbisa Budama Makasına sahip olarak bahçenizde işleriniz kolaylaştırabilirsiniz.

Neden rulo çim?

rulo çim

Bahsettiğimiz gibi, tohum çimin bakımı ve gelişme süreci zaman gerektiriyor. Rulo çimin bu konuda avantaj sağlamasının yanında birkaç özelliği daha var. Kolay uygulanmasının yanı sıra bazı özel durumlar hariç (toprakta don oluşması gibi) yılın herhangi bir ayında döşenebiliyor. Uzun ömürlü olması tercih sebeplerinden biri. Tabii ki bu süreye gübreleme, biçme ve bakım gibi şeyler etki ediyor.

Bakımının basitliği ve sağlamlığının yanında rulo çim güzel görüntüsü ile bahçelerinize de estetik bir dokunuş katıyor. Bahçenizdeki boş alanları çabucak kapatması ve hem düzenli hem de pürüzsüz görünümü ile sizin için hoş bir ortam yaratıyor. Ayrıca sıkı ve sağlam yüzeyi yabancı otların kontrolünde kolaylık sağlıyor.

Rulo çim nasıl uygulanır?

Rulo çimin nasıl bir yöntem olduğunu ve avantajlarını gördükten sonra artık uygulamaya geçip nasıl yapıldığını beraber inceleyebiliriz.

  1. Uygulamaya başlamadan önce dikkat etmemiz gereken ilk nokta rulo çimin seçimi. Uzun süreler kapalı halde rulo halinde bekleyen ve havasız kalan çimler size problem çıkarabilir. Bunun yanında toprağa uygun olan çimin seçilmesinde fayda var.
  2. Döşemeye başlamadan önce hazırlanması gereken ilk yer zemin. Kötü ve bozuk zemin hem serilme sırasında hem sonrasında işinizi zorlaştırabilir. Bozuk zemin görüntüyü bozabilir ve sonrasında su birikmelerine sebebiyet verebilir. Bu yüzden işlemden önce zemin oldukça pürüzsüz bir hale getirilmelidir.
  3. Uygulama yapılacak alan tüm yeşilden temizlenmelidir (yabani ot vs.). Bu işlemi tırmık yardımı ile kolayca yapabilirsiniz.
  4. Döşeyeceğimiz alanı rulo çim için derinleştirmemiz gerekiyor. Yüzeyle aynı seviyede olması için bu işleme çok dikkat etmemiz gerekiyor.
  5. Ve artık rulo çimi döşeme işlemine geçebiliriz. Bu işlemi yaparken sıkıştırma işlemi önem taşıyor. Rulo çimlerin birbirleriyle kesiştiği noktayı tam sıkıştırmak hem düzenli görünmesi hem de işlemin kolay bir şekilde tamamlanması için olmazsa olmazlardan.
  6. Uygulama bittikten sonra sırada sulama işlemi var. Su, toprağın altına geçene kadar sulamaya devam etmeliyiz. Bu bir hafta boyunca 1 gün su verip bir gün su vermeme şeklinde devam etmeli.

Ve işte çiminiz hazır. Gayet basit ve kolay bir şekilde uygulanabilen bu yöntem ile siz de hayalinizdeki bahçeye sahip olabilirsiniz. Tam da bu noktada Verve Döner Salınımlı Fıskiye Yağmurlama Sistemi size sulama konusunda yardımcı olabilir.

Rulo çimi hazırladıktan sonra sırada dekorasyon var. “Modern bir bahçe için keyifli dokunuşlar” isimli yazımıza göz atmanız size bahçe konusunda güzel fikirler verebilir.