ÜST

Mutlaka Denemeniz Gereken Saç Bakımı: Saçları Besleyici Yağlar

Pek çok insan batma, kaşıntı, rahatsızlık ve bazen saç diplerindeki kızarıklıklardan şikayet eder. Saç için gerekli faktörler arasında soğuk, ısı, kuru ya da nemli şampuanlar bulunur. Kafa derisinin tahriş olması sebebiyle fizyolojik olarak bazı bozulmalar ile bağlantılı olarak cilt bozukluğuna karşılık gelir. Tahriş edici faktörler arasında etkileyici şampuanların kullanılması, genel olarak bazı bozulmalara sebep olur. Stres, genellikle saç diplerini yapısını bozar ve cilt dengesizliğine sebep olur. Genellikle saç diplerinde oluşan daha kolay bir şekilde buharlaşır ve cilt kurmaya başlar. Böylece tahriş edici maddeleri saç diplerine nüfuz etmesine karşılık kaşıntı, kızarıklık ve tahriş gibi bazı belirtilere sebep olur. Yağlı saçlar genellikle düşük hacimlidir ve saç kökleri yağlı bir görünüme sahip olur. Yağlı saçların ana sebebi birçok problemlere neden olur. Çevresel faktörler saç köklerinin üzerinde birikir ve saç diplerinde yağlı bir görünüme neden olur. Yağlı saçlar genellikle birbirine dolaşır ve kirli görünür. Sebum, havadaki kere çekerek saça kolay bir şekilde yapışır. Yağlı saçların yanı sıra birçok insanda kuru saç problemleri de ortaya çıkar.  Saçların sürekli olarak düzgün bir şekilde taranması ve şekillendirilmesi yağlı saçlar için oldukça zordur. Kuruluk problemi genellikle çevresel faktörlerden güneş, deniz suyu, havuz suyu ve rüzgar gibi faktörlerden etkilenir. 

Saç kökleri nasıl olursa olsun saç diplerini fizyolojik dengesini bozmamak için, saç derisini tahriş etmeyen ve aşındırmayan şampuanlar kullanılmalıdır. Şampuanların içerisinde herhangi bir deterjan maddesi bulunmaması gerekir. Yaz ve kış mevsimlerinde soğuktan ve sıcaktan etkilenmemek için kişiler şapka takmayı tercih eder ve böylece saçlar her gün yıkanmaya maruz kalır. Böylece deterjan içermeyen doğru bir şampuan tercih edilirse daha sağlıklı bir saçlara sahip olabilirsiniz. Günlük olarak kadınlarda 100 adetin altında saç dökülmesi oldukça normal sayılır. Doğal saç döngüsüne göre 100 tane saç telini dökülmesi normal bir miktardır. Stres, yorgunluk, mevsimsel değişiklikler, beslenme bozukluğu, demir eksikliği, çinko eksikliği, hamilelik ve diğer hormonal problemler saç diplerindeki sorunlar için geçici bir durumdur. Fiziksel olarak bazı meslek dallarında kask takılması, kimyasal boya ve firmaların aşırı bir şekilde kullanılması ve fön makineleri genellikle yağlı saçlar için oluşabilecek fiziksel durumlar arasındadır. 

Tüm bu faktörlerin saç diplerinde kaçınılmaz etkileri bulunur. Saç dökülmesine sebep olarak çevresel faktörler için saçların cansız, donuk, ince ve yağlı görünmesine sebep olabilecek durumlar bulunur. İyi bir şekilde besin takviyesi almak, saç dengesinin oldukça yararlıdır. Saçların güçlendirilmesi ve kalınlaştırılması için yüksek kaliteli ürünler tercih edilebilir. Magnezyum ve çinko ile zenginleştirilen besin takviyeleri aynı zamanda saç dökülmeleri ve yıpranmaları gibi sorunlar ile mücadele eder. Yağlı saç problemleri kafa derisi içerisinde bulunan yağ bezlerinin fazla miktarda sebum üretilmesinden dolayı olur. Yağlı saç problemlerine sebep olacak faktörler oldukça fazladır. Çok fazla saç yıkamak ve fazla miktarda deterjan içeren kimyasal şampuanlar kullanmak, saç problemlerini artmasına sebep olur. Yüksek miktarda deterjan içeren şampuanlar ile saç yıkamak yağ bezlerini uyarır. Bu gibi durumların beraberinde saç ve kafa derisinin yoğun bir şekilde yağlı olmasına sebep olur. 

Sağlıklı Saçlar İçin Kullanılması Gereken Besleyici Yağlar

Sağlıklı görünen saçlar için düzenli bir şekilde saç bakım uygulamaları yapmak büyük bir önem taşır. Düzenli bir şekilde yapılan saç bakımları ile birlikte saçınızın ihtiyacı olan besinleri saç diplerinize sağlamış olursunuz. Dış etkenlere karşı saç diplerinizi koruma amaçlı düzenli bir şekilde saç bakım rutinleri içerisinde doğal yağlar kullanılabilir. Saç bakım yağları başta olmak üzere saçların beslenmesi oldukça önemlidir. Düzenli bir şekilde saç bakım resimlerinize ekleyebileceğiniz saç bakım yağlarının her birinin farklı etkileri bulunur. Saç diplerini besleyen yağlar besleyici, koruyucu ve onarıcı bir etki gösterir. Böylelikle birçok kozmetik ürünlerin yanı sıra bitkisel olan saç bakım yağların kullanılması oldukça doğaldır.

Biberiye Yağı

Saç köklerinde çevresel faktörlere dayalı olarak çevre kirliliği, güneşin verdiği ultraviyole ışınlar, stres ve sigara içimi her zaman saç köklerinin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar ile beraber biberiye yağı, saç diplerini oksidatif stresini azaltmaya yardımcı olur. Biberiye yağı, aynı zamanda kafa derisinde oluşan damarları gevşetir ve foliküllerin kan akışını güçlendirir. Biberiye yağı, saçları kökten uca temizlerken içerisinde bulunan bitki yağları ve özleri sayesinde saçlarınızı derinlemesine canlandırır ve doğal görünümlü bir ışıltı kazandırır. Islak saçlarla masaj yaparak uygulamak gerekir. Masaj yaparak uygulandıktan sonra biraz saç diplerinde bekletilip bol miktarda su ile durulamak gerekir. Etkili ve iyi bir sonuç elde etmek için düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Argan Yağı 

Saç bakım ürünleri arasında bulunan argan yağı, kadınlar tarafından çok fazla kullanılan etkileyici yağlar arasındadır. Argan yağının yoğun miktarda E vitaminine sahip olmasından dolayı besleyici bir etkiye sahiptir. Çevresel faktörler arasında bulunan strese karşı oldukça etkilidir. Hem saça ihtiyacı olan besini sağlar hem de saçlardaki oluşabilecek nemi azaltır. Saç köklerine onarıcı, besleyici ve destekleyici bir etki sağladığından dolayı saç bakım yağları arasında bulunan önemli yağlar arasındadır. İçerisinde bulunan fenolik bileşenler sayesinde saç köklerinin ihtiyacı olduğu bütün besinleri içerir. Saçlar da oluşabilecek herhangi bir elektriklenme problemlerin çözülmesine de yardımcı olur. Saç yapısının elastik dengesini daha fazla arttırır ve saç hücrelerini güçlendirir.

Hindistan Cevizi Yağı 

Zengin içeriklere sahip olduğundan dolayı saç diplerine besleyici bir etki gösterir. Hindistan cevizi yağı, bol miktarda E vitamini içerdiğinden dolayı saç diplerine oldukça etki sağlar. Tüm saç tipleri için kullanıma uygun olan hindistan cevizi yağı, saç diplerinin beslenmesini, onarılmasına ve korunmasını sağlar. Saç kökleri için antiseptik bir etki sağlayan, aynı zamanda saç köklerinin arınması için etkili olan bu yağ, saç teli arasındaki boşluklarında olmasını sağlar. Doğal şampuanlar gibi temizleyici ürünler arasında bulunan ve aşındırıcı maddelerin gerçek foliküle girmesini engeller ve saçları derinlemesine korur. Hem onarıcı hem besleyici hem de koruyucu bir eski sağlayan hindistan cevizi yağı, birçok yönü ile saç bakım ürünleri arasında bulunan bir numaralı saç bakım yağları arasında bulunur. 

Jojoba Yağı 

Genellikle şampuanlarda çok fazla karşılaştığımız saç bakım yağları arasındadır. Saç diplerini kaplayan ve böylelikle kırılmaya karşı koruma sağlayan, aynı zamanda nemlendirici özelliğine sahip olan jojoba yağı, saç bakım yağı ürünleri arasında oldukça fayda sağlayan saç bakım yağları arasındadır. Saç köklerini tamamlayan ve saç tellerini besleyen jojoba yağı, düzenli bir kullanım sonucunda saç diplerine oldukça fayda sağlar. 

 

Nane Yağı

Saç yapısı ince ve yavaş uzayan kişiler tarafından çok sık kullanılanlar nane yağı, saçın aktif büyüme aşamasında hızlandırır. Bunlar dışında saç derisinin daha sağlıklı ve daha canlı bir hale gelmesi için oldukça etkilidir. Düzenli bir şekilde kullanım sonucunda, saç köklerindeki kan dolaşımını hızlandırarak saç diplerinin daha canlı görünmesine yardımcı olur.