ÜST
kış çayları

Muhteşem bir lazanya yapmaya ne dersiniz?

Ev yapımı lazanya yiyebileceğiniz lazanyalar arasında en iyi olanıdır. Donmuş yiyecek reyonundakilere benzemez. Sizlerle paylaşacağımız tarif o kadar güzel ki, tüm arkadaşlarınız ve aileniz adınızı artık yaptığınız lazanya ile birlikte anacak!

Çoğu insanın sevdiği malzemeleri iyi bir makarna tabağında bir araya getiriyoruz: makarna, peynir, taze otlar ve lezzetli bir et sosu. Daha önce hiç lazanya yapmadıysanız veya iyi bir lazanya tarifi bulamadıysanız, doğru yerdesiniz.

Bu tarif lazanyanın sıfırdan yapımını anlatan bir tarif olduğu için adım adım ilerlemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca tarifin içinde bu harika lazanyanın nasıl yapıldığı ve nasıl birleştirildiği hakkındaki sorularınıza cevapları ve bazı harika ipuçlarını bulacaksınız. Bu arada hemen bir arkadaşınızı davet edin çünkü bu yemeği mutlaka paylaşmak isteyeceksiniz!

Lazanyaya giden kısayol

lazanya

Lazanyanın makarnasını kaynatmak, hepimizin kaçınması gereken bir adımdır. Size önerimiz ve tek yapmanız gereken bir kaba klasik lazanya makarnalarını koymak ve üzerlerine sıcak su dökmek. 30 dakika yumuşamalarına izin vermek. Merak etmeyin, böyle bitmeyecek. Fırında pişmeye devam edecekler. Eğer iyi bir lazanya makarnası satın almak isterseniz, uğrayacağınız ilk marka Barilla olsun! Şimdiden lezzetin kokusunu alabiliyoruz!

Lazanyada ne tür peynir kullanmalıyım?

lazanya

Bu tarifte üç çeşit peynir var. İlk önce klasik lazanya dolgusu içim ricotta peynirine ihtiyacınız var. En iyi sonuçlar için bu tarifte tam yağlı ricotta peyniri kullanın. İkinci peynir ise dilimlenmiş mozzarelladır. Mozzarellanızı marketteki şarküteri tezgahında dilimletebilirsiniz çünkü dilimlerin oldukça ince olmasını gerekli. 24 dilim ideal miktardır ve yaklaşık 0.45 kg’a eşit olmalıdır. Üçüncüsü ise, taze rendelenmiş parmesan peyniridir. En iyi sonuçlar için rendelenmiş olarak kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Konserve malzemeleri konu peynir olduğunda da kullanmamalısınız. Bu tür konserve malzemeler gerçek, taze rendelenmiş parmesan peyniri ile asla aynı şekilde erimeyeceklerdir.

Domates salçası kullanmam gerekir mi?

Bu tarifte iki kutu domates salçası kullanacağız. Çok gibi görünebilir, ancak domates salçası lezzetli bir domates aromasına sahiptir. İki kutu kadar bir miktarda ekleyerek ve çok fazla su eklemeden güzel, güçlü bir domates tadı elde edebilirsiniz.

Profesyonel İpucu: Domates salçası kutularını her iki ucundan açarsanız, kapaklardan birini kullanarak salçayı kutunun diğer tarafına itebilirsiniz, bu bir kaşıkla kazımaktan daha kolay olacaktır.

Rezene tohumu kullanmam gerekir mi?

Bu tarifteki bolonezde bulunan otların karışımı mükemmeldir. Taze otların hepsi bir araya gelerek en iyi aromayı oluştururlar ve hepsini bir araya getirmenin anahtarı da rezene tohumlarını kullanmaktan geçer. Otantik bir İtalyan lezzeti için rezene tohumlarına ihtiyacınız var.

Sosunun içinde neden şeker var?

Domatesin asidini dengelemek için şeker eklenir. Şeker kullanmamayı tercih ediyorsanız, ince doğranmış havuçlar doğal olarak tatlı olduklarından ve yemeklere lezzet kattıklarından dolayı şeker yerine kullanabileceğiniz başka bir seçenektir. Şeker yerine yaklaşık bir bardak ince doğranmış havuç kullanabilirsiniz.

Lasagna tepsisi nasıl olur?

lazanya

Lazanya tepsileri, 9 x 13 tepsiler ile aynı değildir. Lazanya tepsileri lazanyanın katmanlarını daha düzgün bir şekilde dizebilmek için daha derindir. Tupperware Ultra Pro Lazanya bu konuda elinizden tutacak!

Malzemeler

Yarım kg tatlı İtalyan sosisi (çekilmiş ya da ufak doğranmış)

Yarım kg yağsız kıyma

1 büyük doğranmış beyaz soğan

5 diş kıyılmış sarımsak

700 gr domates rendesi

170 gr (2 kutu) domates salçası

400 gr domates sosu

1/2 bardak beyaz şarap (yaklaşık 100 gr)

2 yemek kaşığı beyaz şeker

1/2 su bardağı doğranmış taze fesleğen

1 tatlı kaşığı rezene tohumu

1 tatlı kaşığı öğütülmüş kekik

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

1/4 su bardağı doğranmış taze maydanoz

1 kg lazanya makarnası

850 gr ricotta peyniri

2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

1 büyük yumurta

1/2 çay kaşığı tuz

1/8 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi

Yarım kg ince dilimlenmiş mozzarella peyniri (yaklaşık 24 dilim)

1 su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı

Orta ateşte, büyük bir tencerede sosisi ve kıymayı pişirmeye başlayın. Eti küçük parçalara ayırmak için bir kaşık kullanabilirsiniz. Soğan ve sarımsağı ilave edip et iyice pembeliği gidene kadar pişirin ve sürekli karıştırın. Şeker, taze fesleğen, rezene, kekik, 1/2 çay kaşığı tuz, karabiber ve 1/4 su bardağı kıyılmış maydanozu bu karışıma karıştırın. Ardından domates rendesi, salça, domates sosu ve şarabı ilave edin. İyice karıştırın ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve ara sıra karıştırarak 1-4 saat pişirin.

Bu arada, lazanyanın makarnasını sığacağı bir tava veya tepsinin dibine koyun. Tamamen suya battığından emin olarak üzerine doğrudan sıcak su dökün. 30 dakika bekletin, ardından suyu süzün.

Bir karıştırma kabında ricotta peynirini yumurta, kalan 2 yemek kaşığı maydanoz, 1/2 çay kaşığı tuz ve hindistan cevizi ile karıştırın. Lazanyayı dizmeye hazır olana kadar soğutun.

Fırınlama

Fırını önceden 375 dereceye ısıtın. Derin bir tepsiyi hafifçe yağlayın.

Tepsinin dibine et sosundan yaklaşık 1 bardak yayın. Üstüne 4 kat lazanya makarnasından koyun. Ricotta peyniri karışımının 1/3’ünü yayın. 1/4’ünü mozzarella peyniri dilimleri ile doldurun. Daha sonra yarım su bardağı et sosunu mozzarella peynirinin üzerine kaşıkla gezdirin. Ardından çeyrek su bardağı parmesan peyniri serpin. Bu şekilde üç ayrı katman oluşturmak için katmanlamayı iki kez daha tekrarlayın. Bitirici dokunuşlarını yaparken, makarnanın üzerini örtmek için 1 fincan et sosu ile son kat bir adet makarna koyun. Kalan mozzarella ve Parmesan peynirini de üzerine ekleyin. Alüminyum folyo ile tepsiyi gevşek bir şekilde örtün.

Önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın ve üzerindeki peynirin kızarması için 25 dakika daha pişirin. Sıcak bir şekilde servis yapın.

İtalyan kültürü sizi çekiyorsa “Evde makarna hamuru nasıl yapılır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.