ÜST
kavun çekirdeği

Mucizevi Meyve Kavunun Çekirdeği Nelere İyi Gelir?

Meyveler içinde kavun birçoğumuz tarafından severek tüketilen bir meyve. Peki ya çekirdeği? Kavunun içinde bulunan ve çöpe attığımız kavun çekirdeği hakkında yeterince bilgimiz olsaydı çöpe atar mıydık? Kesinlikle hayır! O halde sizi bugünden itibaren bu yazıyı okuyarak kavun çekirdeğinin faydaları hakkında bilgi edinmeye davet ediyoruz.

Kavun çekirdeği nasıl tüketilir diyecek olursanız hemen söyleyelim; kavunun çekirdeğini kurutarak tüketebilirsiniz. Kuruttuğunuz kavun çekirdeklerinin kabuklu kısımlarını soyarak kolayca yutabilirsiniz. Dilerseniz kuru veya yaş kavun çekirdeklerini suda kaynatıp süzebilir, böylece çay olarak içebilirsiniz. Kurutulan kavun çekirdeklerinden meyve suyu hazırlayabilirsiniz. Atıştırmalık olarak tüketmek isterseniz kavun çekirdeklerini kavurabilirsiniz.

Kavun çekirdeğinin tüketilişine değindikten sonra, gelelim faydalarına…

1.Öksürüğe iyi gelir

Kavun çekirdeği yüksek miktarda antioksidana ve minerallere sahiptir. Yazın kavun çekirdeklerini kurutarak kışa hazırlık yapabilirsiniz. Özellikle kış aylarından etkileniyorsanız bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve solunum yolunuzu rahatlatmak için kavun çekirdeklerini suda kaynatarak içebilirsiniz. Öksürük ve ses kısıklığı için birebir olan kavun çekirdeği, rahat bir şekilde balgam atmanızı sağlayacaktır.

2.Akciğer sağlığını korur

Kavun çekirdeğinin faydaları arasında bir diğeri, akciğer sağlığını koruması. İçindeki vitaminler sayesinde akciğerin temizlenmesini ve zararlı maddelerden arınmasını sağlayan kavunun çekirdeği, sağlıklı bir ömür sürdürmeyi destekler.

3.Böbreklerin çalışmasını düzenler

kavun çekirdeği

Kavun çekirdeği idrar söktürücü bir özelliğe sahiptir, dolayısıyla vücuttaki zararlı maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlayarak enfeksiyonları temizler. Kavun çekirdeğini düzenli tükettiğinizde böbrekleriniz aktifleşir ve sağlıklı çalışır hale gelir, kum ve taş oluşumu engellenir.

4.Kansızlığa iyi gelir

Kansızlığı gidermek için tüketilen bir meyve olan kavunun çekirdeği de bu konuda faydalıdır. Kaynatılarak tüketilmesi halinde kırmızı kan hücrelerini artırır ve etkili bir çözüm yöntemi olur. Aynı zamanda enerji vermesiyle, kansızlığın sebep olduğu yorgunluktan kurtulmakta işe yarar.

5.Mide asidini dengeler

Kavun çekirdeği nelere iyi gelir sorusunun bir cevabı da mideye iyi gelmesidir. Midenin ihtiyacı olan mineralleri bünyesinde barındıran kavun çekirdeği bitki çayı olarak tüketildiğinde mide asidini dengeler ve mide yanmasına faydalı olur. Yemekten sonra meydana gelen şişliği giderir, mide hasarlarını onarır.

kavun çekirdeği

Eğer kavun çekirdeklerini kavrulmuş halde atıştırmalık olarak tüketmek isterseniz Gültekin Peynircilik Kavrulmuş Kavun Çekirdeği sizi kavurma yapmaktan kurtaracaktır.

6.Cildi tazeler

Kozmetik ürünlerde yararlanılan kavun çekirdeğinin özü cildi kirden, yağdan arındırarak tazeler, gözenekleri sıkılaştırarak cilde temiz ve parlak bir görünüm verir. Kavun çekirdeğinin maskesi bu anlamda cilt dostudur.

Koko Nail Salatalık&Kavun Krem Maske ile cildinizi besleyebilir, nemlendirebilir, cildinize bakım yaparak yumuşak, parlak, tazelenmiş bir cilde kavuşabilirsiniz. Cilt için besleyici olan kavun çekirdeğinin yağından da faydalanabilirsiniz.

kavun çekirdeği

Awe Cemre Kavun Çekirdeği Uçucu Yağı cildinizin rahatlamasına ve yumuşamasına yardımcı olacaktır.

7.Saçları canlandırır

Besleyici minerallere ve vitaminlere sahip olan kavunun çekirdeği kaynatılıp düzenli şekilde saç maskesi olarak kullanıldığında saçları kökten uca kadar besler, saç dökülmelerinin önüne geçer, saçları canlandırarak parlak ve gür bir görünüme kavuşturur.

8.Tırnakları güçlendirir

Kavun çekirdeğinin sağlığa faydaları içinde, tırnak yapısını güçlendirmesini de saymamız gerekir. Eğer tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa kavun çekirdeğini kaynatıp suyunu düzenli olarak içebilirsiniz.