ÜST

Mikroblading Hakkında Merak Ettikleriniz

Mikroblading işlemleri, kaş tasarımında devrim niteliğinde bir gelişme olarak tanımlanıyor. Mikroblading kaş tasarımı açısından ideal bir uygulama olsa da genellikle direkt yüze yapılan ve etkisi uzun süren bu tarz uygulamalar yaptırmaya kaçınır. 

Özellikle kaşlarından memnun olmayanların detaylarını merak ettiği mikroblading, yakın zamanda ortaya çıkmış ve çok kısa sürede kadınlar arasında kabul gören uygulamalar arasında yer alıyor. Peki, mikroblading nedir? Nasıl uygulanır? Dikkat edilmesi gerekenler neler? Tüm soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. Mikroblading hakkında merak ettiklerinize yönelik olarak her şeyi açıklamaya gayret gösterdik.

Mikroblading’e Giriş

Genel olarak konuşursak, microblading uygulaması, bir dövme gibi cildinizin üst tabakasına mikro pigmentler bırakan küçük iğneler içeren elde tutulan bir alet kullanılarak bir profesyonel tarafından gerçekleştirilir. Uygulayıcı, aracı, kaşlarınızdaki gerçek kılları taklit eden kıl benzeri vuruşları manuel olarak çizmek için kullanır. Sonuç olarak, gerçekçi görünen ve dolgun kaşlara sahip olursunuz.

İşlem sırasında herhangi bir ağrıyı önlemek için ilgili operatör, mikroblading işleminden önce kaş bölgenize bir uyuşturma maddesi veya uyuşturma kremi uygulayacaktır. Çoğu kişi, estetisyen yeni kaşları oluştururken sadece hafif bir acı hisseder. Kaş teknisyeninizi bulmadan ve ilk randevunuzu almadan önce bilmeniz ve araştırmanız gereken farklı microblading teknikleri vardır.

Mikroblading Nedir?

Microblading adı verilen yeni bir kaş, yarı kalıcı makyaj formu da denilebilen uygulama doğru yapıldığında etkileyici sonuçlar verir. Kaşlar, kendimizi iyi hissetme konusunda çok önemli bir rol oynarlar. Her kadın güzel görünmek ve hissetmek ister. Aynanın karşısında saçımızı düzeltmek, makyaj yapmak ve en iyi şekilde görünmeye çalışmak için saatler harcanıyor. Kaşlarınızı yüzünüze uyacak şekilde şekillendirmek için gereken miktarda kıl olmadığında kaşlarınızla yapabileceğiniz çok şey vardır. Ne yazık ki, kaş dökülmesi gerçek bir endişe kaynağıdır. Birçok farklı faktör kaş dökülmesine neden olabilir. Dermatolojik nedenler başta olmak üzere kaş dökülmesinin ana nedenlerinin hormon dengesizliği, stres veya hastalık olduğu konusunda uzmanlar hemfikir görünüyor.

Alopesi gibi hastalıklar, kaş kıllarının çok az yeniden çıkma şansı ile düşmesine neden olur. Kemoterapinin zorlu sürecinden geçen kanserden kurtulanlar da kaşlarını süresiz olarak kaybetme riski altındadır. Saç ve hormon dengesizliği de kaş dökülmesi ile ilişkilendirilebilir. Kaş dövme sanatı ise uzun zamandır var. 

Microblading Neler Yapabilir?

Microblading, daha dolgun kaşların görünümünü oluşturmak için epidermise kıl benzeri darbelerle pigment yerleştirmenin manuel bir yöntemidir. Bu dövme şekli, yarı kalıcı makyaj formundaki yeni trendler arasındadır. Doğal görünümlü sonuçlar, 7+ mikro iğneden oluşan keskin, elde taşınabilir bir bıçakla elde edilir. Kaşlarınızın ana hatlarını çizip tamamen renkle doldurmak yerine microblading aslında kılların deriye darbe gibi yerleştirilmesine izin verir. Geleneksel dövme, mürekkebi 7 kat derine itmek için döner/sarmal makinede iğneler kullanırken, microblading manuel bir bıçak kullanır ve yalnızca 3 cilt katmanını hedefler. Pigment ciltte çok yüzeysel bir şekilde oturduğundan, vuruşlar keskin, canlı ve gerçek saç görünümünü taklit ediyorlar. Yeni kaşlarınız, ekstra bir durum olmadığı zaman en az 10 yıl boyunca kalıcılığını koruyacaktır.

Microblading İçin Süreç Nasıl İşler?

Microblading işlemlerine başlamadan önce yapılacak işleri bilmeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştiren operatörler yüz tipinize en uygun şekilde kaş tasarımı yapacaktır. Şekil ve renk üzerinde anlaştıktan sonra teknisyen hazırlanırken lokal bir uyuşturma uygulanacaktır.

Her kaşta işlemler tamamlanır ve her işlem arasında kaşlara daha fazla anestezik jel uygulanır. Bunu, vuruşları dolgunlaştırmak için 10 dakikalık bir pigment ıslatma işlemleri izler. İşlemi tamamlamak için iyileştirici bir işlem uygulanır ve bakım sonrası talimatlarla eve gönderilirsiniz.

Sonraki aşamalarda düzenli aralıklarla kontrole çağırılırsınız. Bu, standart bir kontrol olarak kaş tasarımının kalıcılığını sağlamak içindir.

Mikroblading Türleri

Mikroblading’e dair dünyada pek çok işlem yapılmaktadır. Mikroblading türleri şu şekildedir; 

Geleneksel Mikroblading

Kaş bölgesi temizlenir ve microblading kalemin içine yaklaşık 155 derecelik bir açıyla bir iğne yerleştirilir, böylece tüm iğneler aynı anda cilde 90 derecelik açıyla girer. Cildiniz zıt yönlere gerilecektir. Kalem, her vuruştan sonra pigmente daldırılacaktır. Microblading işlemi tamamlandıktan sonra, bazı bölgeler kanama nedeniyle pigmenti kaybettiğinden, pigment kaş boyunca yaklaşık 5 dakika gerilir. Daha sonra kaşlarınız tuzlu su ve antibiyotik merhem ile silinecektir. Normal ila kuru cilde sahip biri bu teknikle daha uzun süreli faydalara sahip olacaktır.

Mikro Gölgeleme

Bu microblading tekniği yağlı cilde ve/veya hassas cilde sahip kişiler için iyidir. Microshading de ve microblading de olduğu gibi saç darbeleri yerine kaş bölgelerinde noktalar oluşturarak pigmentin bu tip ciltlerde daha iyi yerleşmesine yardımcı olur. Bu sonuçlar yaklaşık iki yıl sürer.

Kombinasyon Kaşları

Bu microblading tekniği, microshading ve microblading birlikte kullanıldığında ortaya çıkar. Nihai sonuç, daha belirgin ve daha yoğun bir kaştır. Bu sonuçlar genellikle iki ile dört yıl arasında sürer.

Ombre Gölgeleme

Bu microblading stili, ince noktalar kullanılarak pudralı bir kaş görünümüyle sonuçlanan yarı kalıcı bir dövmedir. Bazı insanlar kaşlarının ön tarafında microblading ve kuyruk ucunda ombre olabilir.

Nanoblading

Buna 3D kaşlar veya 3D nano kaşlar da denir. Çünkü saç darbeleri çok incedir ve doğal tüylerden ayırt edilemezler. Bu teknik, yağlı cilde sahip biri için en iyisidir ve daha net bir sonuç verir.

 

Microblading İşlemi Ne Kadar Sürer?

Microblading, yarı kalıcı bir kozmetik işlem olarak kabul edilir, çünkü çoğu microblading tedavisi ortalama 18 ay sürer, ancak yukarıda belirtilenler gibi bazı teknikler daha uzun süreli sonuçlara sahiptir. Cilt tipine bağlı olarak kaşlarınız daha hızlı solabilir. Yağlı cilde sahip olanlar, tedavilerini kuru cilde sahip olanlardan daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir.

Tipik olarak, istenen sonuçları elde etmek için dört ila altı hafta arayla iki microblading seansı gerekir. Bazı insanlar ayrıca bir ay kadar sonra rötuşlar için kaş sanatçılarına geri dönerler. Kabuklanma nedeniyle renk kaybı yaşanırsa kontrol gereklidir.

İlk microblading seansının iki ila üç saat sürmesini ve ikincisinin yaklaşık bir saat sürmesini bekleyin. Uygulayıcı, randevu sırasında kaşlarınızın doğru şeklini, rengini, kalınlığını ve görünümünü belirlediği için ilk seanslar daha uzun sürer. Takip randevusu, hataları düzeltmek, seyrek alanları doldurmak ve görünümü iyileştirmek şeklinde işlemler yapılır. 

Mikroblading Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Operatörün bakım sonrası tavsiyelerine uymanız ve ilk 48 saat boyunca kaşlara dokunmamanız önerilir.
  • Güneşe doğrudan maruz kalmaktan kaçınmak ve solmaya neden olabilecek güneş hasarını en aza indirmek için mümkün olduğunda bir şapka veya kaşları örten geniş çerçeveli güneş gözlüğü kullanmak gerekir.
  • Microblading yaptırmadan bir ay önce ve en az bir ay sonra retinol ürünlerinden kaçının.
  • Mükemmel kaş görünümüne zarar vermemek için yaklaşık 10 gün boyunca kaş bölgesine yapılan makyaja da ara vermeniz gerekiyor.
  • Her microblading randevusundan sonra yeni çizilen kaşlarınızı bir hafta boyunca kuru tutmanız gerekir. Bu, terlemeye neden olan egzersizler, duşta yüzünüzü ıslatmak, yüzünüzü dikkatli yıkamalısınız. Bunun yerine yüzünüzü temizleme tonikleriyle pamuk yardımıyla temizleyebilirsiniz.
  • İyileşme sürecinde, işlemden sonraki ilk 24 saat boyunca kaş bölgesine antibiyotik merhem sürmeniz ve ardından haftanın geri kalanında çeşitli işlemleri uygulamanız gerekir. En önemlisi, kabuklanıp iyileşirken hafif kaşıntılı olabileceği için bölgeyi kaşımayın. Çünkü bu yara izine, pigmentlerin zarar görmesine ve cilt enfeksiyonlarına yol açabilir.