
Güneşten Korunma: Sağlıklı Bronzlaşmanın Yolları ve Güneş Kremleri
Yaz mevsimlerinin gelmesiyle beraber vücudumuzun D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla, aynı zamanda bronz bir tene kavuşmak için, güneşe ihtiyaç duyarız. Güneşe her zaman doğru bir zamanda ve gerekli tedbirler alarak çıkarsanız eğer, keyifli bir şekilde zaman geçirir, aynı zamanda sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde bronzlaşma isteği ile uzun süre boyunca güneşin altında kalırsınız eğer, sağlığınıza ciddi zararlar vermiş olursunuz. Güneşte bulunan zararlı ultraviyole ışınları cildimize birçok olumsuz değişiklik katar. Cilt üzerinde yanık, kızarıklık, kuruluk, kırmızı leke, kahverengi leke, kırışıklıklar ve su toplaması gibi gözle görülebilecek hasarlar ortaya çıkar. Bunlar dışında oluşabilecek problemler arasında çok daha önemli olan günümüzde görülme oranı gitgide artan cilt kanserine davetiye çıkarır. Çok eskiden beri ileriki yaşlarda sorun olan cilt kanseri, günümüzde ozon tabakası sebebiyle yirmili yaşlardaki kişileri tehdit ediyor. Böylelikle daha güzel görünmek için bronzlaşmak gibi bir hataya düşmemek, cildi güneşten düzenli bir şekilde korumak oldukça önemlidir.
Ciltte oluşabilecek hasarları önlemek amacıyla zararlı güneş ışınlarının yeryüzüne dik bir şekilde geldiği saatlerde dışarı çıkmamak gerekiyor. Dışarı çıkmak gerekiyorsa eğer, mutlaka güneş kremleri kullanmayı asla ihmal etmemeniz gerekiyor. Yaz mevsimlerinde kullanılan ürünlerin güneşten koruma faktörü 50 olmasına dikkat etmeniz gerekir. Güneş kremi kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasındaki en önemli şey, ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu bir özelliğe sahip olmasıdır. Vücudun gövdeye ve diğer bölgelere uygulanan süt formundaki güneş kremleri yüz için uygun olmayabilir. Yüzünüzde buluşan akne ve hassasiyet gibi problemleri ortaya çıkarır. Böylelikle yüzünüz için kullanacağınız güneş kremlerini özelliklerine göre seçmeniz gerekir. Cildi yağlı olan kişiler ya da yağlanmaya sebep olmayan ve cildi matlaştıran su bazlı güneş kremleri kullanılması cilt için yararlı olacaktır. Cildi alerjik, akneli ve lekeli bir yapıya sahip olan kişiler, güneşe çıktığı zaman hemen kızarıyorsa eğer, bu gibi problemlere karşılık güneş koruyucu ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bu gibi ürünler kişilerin cildini güneşten korurken aynı zamanda cilt altında bulunan hastalıklara yönelik tedavi gerçekleştirir.
Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?
Güneş kremleri, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı cilde koruyan ve besleyen koruyucu ürünler arasındadır. Genellikle yaz mevsimlerinde kullanılan güneş kremleri, aslında yılın 12 ayı boyunca uygulanması gerekir. Güneşin ultraviyole ışınları ciltte kalıcı hasarlara, lekelere, cilt problemlerine, cilt kanserine, kırışıklıklara ve renk değişikliklerine sebep olabilir. İnsan cildin hassas yapısını güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmak için, mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Güneş koruyucu ürünlerin farklı özelliğe sahip olan çeşitleri bulunur. Güneş kremleri mutlaka güneşe çıkmadan yarım saat önce uygulanması gerekir. Güneş koruyucu kremler, yüz ve boyun bölgesine bir çay kaşığı olacak şekilde sürülmelidir ve cildin güneş kremini emmesi için bir süre beklenmesi gerekir.
Sırt, kollar, bacaklar ve göğüse ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı olacak şekilde iyice güneş koruyucu kremi sürülmesi gerekir. Olması gerektiğinden daha az güneş kremi sürülürse eğer, kremin faydalarından yeteri kadar yararlanılmaz. Güneş kremleri kimyasal bir içeriğe sahip ise önce güneş kremi sonrasındaysa cilde nemlendirici sürülmesi gerekir. Güneş koruyucu krem günde iki ya da üç defa sürülebilir. Genellikle açık alanda bulunuyorsanız ve havalar sıcaksa mutlaka iki saatte bir güneş koruyucu kremin yenilenmesi gerekir. Güneşin yeryüzüne en dik açıda olduğu saatler arasında çok az dışarıya çıkmaya dikkat etmeniz gerekir.
Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mutlaka cilt tipinize uygun olan güneş koruyucu kremleri seçmeniz gerekir. Hassas cilde sahip olan kişiler Dermatologlar tarafından yardım alabilir. Güneş koruyucu kremlerinin faktörü her zaman koruma ölçüsünü belirlemede fayda sağlar. En az 30 ve 50 faktörlü güneş koruyucu ürünleri tercih etmeniz gerekir. Güneş koruyucu kremi seçerken ultraviyole ışınlardan korunma sağlayan güneş spektrumlu ürünleri tercih edebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz güneş koruyucu kremi suya dayanıklı özelliğine sahip olduğundan emin olabilirsiniz. Sıcak havalarda oluşan terleme sonucunda güneş koruyucu kremin etkisi yavaş yavaş azalır. Normalde kuru cilde sahip olan kişiler, gliserin ve hyaluronik asit içeren güneş koruyucu kremleri tercih edebilir. Karma ve yağlı bir cilde sahip olan kişiler ise su bazlı güneş koruyucu kremleri tercih etmelidir. Hassas bir cilde sahip olan kişiler çinko asit ve titanyum dioksit bazlı güneş kremlerini kullanabilir.
Kimyasal ve parfüm içeren güneş koruyucu kremleri cildi tahriş ettiğinden dolayı kullanılmaması gerekir. Terledikten, yüzdükten ve duş aldıktan sonra mutlaka güneş koruyucu kreminin tekrarlanması gerekiyor. Çocuklar ve bebeklerin cilt tipleri genel olarak yetişkinlere göre daha hassas olduğundan dolayı, hassas cilt özelliklerine sahip olan güneş kremleri tercih edilmesi gerekir. Güneş kremlerini vücudunuza ovalayarak sürmekten kaçınmak gerekir. Kremi ovalamadan ve cilde yedirmeden direkt olarak kremin cilt ile temas etmesi gerekir. Güneş kremlerinin içinde bulunan zararlı ışınlardan koruyan özelliklere sahip maddeler vardır. Kimyasal bazlı güneş koruyucu kremleri güneş ışınlarının emerek etki ederken, diğer güneş kremi çeşitleri ise mineral bazlı koruyucu olduklarından dolayı şunları yansıtır. Böylece güneş kremi tercihinde bulunurken mutlaka özelliklerine dikkat ederek güneş kremi koruyucu seçmeniz gerekir.
Bronzlaşma Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar
Bronz ten, yaz mevsiminin vazgeçilmez bir özellikleri arasındadır. Yaz mevsimi denildiği zaman akla ilk gelen deniz, kum, güneş ve tabii ki bronz tendir. Bronz olan tene giyilen kıyafetler ve cilde uygulanan makyaj oldukça farklıdır. Beyaz ten rengine sahip olan kişiler bronzlaştığı zaman hızlı bir şekilde açılıp eski haline dönebilir. Tatil dönüşlerinde hızlı bir şekilde ten renginiz açılıyorsa eğer, tüm yaz boyunca kalıcı bir bronzluğa sahip olan tene kavuşmak için bazı püf noktalar bulunur. Güneş sonrasında bronz tenin kalıcı olması için mutlaka dikkat etmeniz gereken detaylar vardır. Cildinizi güneşten koruyarak bronzlaşmak her zaman daha sağlıklıdır. Bunun için güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına sahip olan güneş kremi kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle cildinizi hem güneşin oluşturacak lekelerinden ve zararlı ışınlardan koruyarak cildinize ideal bir bronzluk kazandırabilirsiniz. Güneş kremi koruyucuları ile cildinizi bronzlaştıracağınız zaman cildiniz de herhangi bir kuruluk yaşanmayacağı için deride oluşabilecek soyulmalar da minimum oranda azalacaktır.
Kalıcı bir şekilde cildinize bronzluk kazandırmak için cildinizi mutlaka nemlendirmeniz oldukça önemlidir. Her ne kadar güneş sonrasında, bakım ürünleri kullanıyor olsanız bile vücudunuzu sıklıkla nemlendirmek gerekir. Böylelikle cildinizde olası bir kuruluğun önüne geçer ve soyunmaları en az seviyeye indirebilirsiniz. Ciltte oluşan kaşıntılar, nemlendiriciler sayesinde rahatlatılır. Hindistan cevizi suyu içeren formüllere sahip olan güneşsiz bronzlaştırıcı ürünlerini kullanabilirsiniz. Güneşlenme ve güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına maruz kalmadan istediğiniz şekilde bronz bir tene sahip olabilirsiniz. Hızlı bir şekilde koruyan bronzlaştırıcı kremler, sahip olduğu kokuları ile yaz mevsimi boyunca yanınızdan ayırmak istemediğiniz ürünler arasında olmaya hak kazanır. Sağlıklı bir şekilde yaz mevsimi boyunca bronz bir tene sahip olmak için güneşten uzak durarak, bronzlaştırıcı kremler kullanabilirsiniz.