
Çocuklar için Beslenme Çantası Hazırlama Rehberi
Çocuk gelişimi söz konusu olduğunda okula giderken çocukların yanına beslenme çantası vermek büyük önem taşıyor. Gidilen okulda yemekhane olsun ya da olmasın beslenme çantası hazırlamakta fayda bulunuyor çünkü çocuklar yemekhanede yeseler de zaman zaman acıkabiliyorlar; üstelik beslenme çantası ebeveyn kontrolünde hazırlandığı ve içinde ne olduğu bilindiği için ebeveynlerin içi daha rahat oluyor. Dolayısıyla beslenme çantası; sağlıklı beslenme, dengeli beslenme ve beslenme rutini oluşturma açısından olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
Bunlarla beraber; her okul günü çocuklar için beslenme çantası hazırlamak ebeveynleri düşündürmüyor değil. Çantanın içine hem doyurucu hem de çocukları için sağlıklı, onların gelişimini destekleyecek besinleri koymak, ebeveynlerin dikkat ettikleri noktalar oluyor ve beslenme çantasında neler olmalı diye sorgulamalarına sebep oluyor.
Siz de beslenme çantasına ne konur diye düşünen ebeveynlerdenseniz, beslenme çantası hazırlama önerileri ile karşınızda olduğumuz bu yazımızı okuyarak beslenme çantasında olması gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hazırsanız haydi gelin, başlayalım…
1.Doğru beslenme çantası seçimi ile başlayın
Beslenme çantasını hazırlarken, doğru beslenme çantası seçimi önemli oluyor. Bu seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken başlıca noktalar; çantanın büyüklüğünün içine koyacaklarınızın büyüklüğüne uygun olması, sağlam olması, çantanın içine sıvı dökülmesi durumunda dışarıya akma yapmayacak cinste olması, silinip yıkanabilir olması, bir tutacak ve askılık yardımıyla rahatlıkla taşınabilir olması olarak sayılabilir.
Beslenme çantaları genellikle okul çantası ile birlikte takım olarak satılırlar, ancak dilerseniz ayrı olarak da satın alabilirsiniz. Tercihiniz ayrı olarak almaksa Beslenme Çantaları kategorimize, takım olarak almaksa Okul ve Beslenme Çantaları kategorimize göz atabilirsiniz.
Çantaya koyacağınız yiyeceklerin dışarı koku vermemeleri ve bozulmadan uzun süre durabilmeleri açısından; beslenme çantası kaplarından yararlanabilir ve farklı yiyecekler için farklı kapları kullanabilirsiniz. Better Life Beslenme Kabı’na göz atmanızı öneririz.
Eğer beslenme çantası, içine su koymaya müsait değilse ayrıca bir suluk almakta da fayda olacaktır. Suluğun da bir askılık ile kolay taşınabilir ve kırılmayacak türden olmasına dikkat edilmelidir.
Uzspace Kilitli Kapak Kırılmaz Matara’yı inceleyebilirsiniz.
2.Zihni çalıştıracak, enerji verecek besinleri tercih edin
Beslenme çantasında olması gerekenler arasında; zihni çalıştıracak ve enerji verecek besinler mutlaka olmalıdır. Bunlar neler olabilir diye soracak olursanız; kuruyemiş ve kuru meyvelerin bu anlamda işe yarayacaklarını söyleyebiliriz.
Protein, potasyum, magnezyum içeriği bakımından zengin olan bu besinler aynı zamanda enerji de vereceklerdir; fakat miktarı abartmamakta fayda vardır.
3.Pratik ve hızlı tüketilebilecek besinlere yer verin
Çocukların eğlenmek istedikleri teneffüs zamanlarında; yemek için hazır hale getirmekle uğraşacakları ve yemesi uzun zaman alacak yiyeceklerin çantada yer alması, onların bu besinleri hiç tüketmemelerine sebep olabilir.
Bu nedenle çantaya konan besinler pratik ve hızlı tüketilebilir besinler olmalıdırlar. Örneğin meyveler; çocuklar için faydalıdırlar. Bunları çantaya koyarken ayıklanmış, dilimlenmiş, çatalsız kullanılabilecek halde olmalarına özen gösterilmelidir.
4.Akmayan, kokmayan, çabuk bozulmayan gıdaları seçin
Beslenme çantasına ne konur sorusunun bir diğer cevabı da akmayan, kokmayan ve çabuk bozulmayan gıdalardır. Sandviçler hem rahat yenebilmeleri hem de içlerine birden fazla besleyici gıdayı alabilmeleri bakımından iyi bir seçim olacaklardır; ancak içlerine akacak, koku yapacak, çabuk bozulacak ya da sağlıksız malzemeler koymamaya dikkat edilmelidir.
5.Ev yapımı besinlere öncelik verin
Çok sık olmamakla beraber; börek, poğaça gibi yiyecekler de çocukların ihtiyacı olan besinleri alabilmelerini sağlayacaklardır ve tüketimleri de kolaydır. Ancak bunları hazır almak yerine evde hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır. Aynı şekilde meyveli yoğurt, meyve suyu gibi gıdaları da taze meyvelerden evinizde hazırlamanızı öneririz.
İhtiyacınız olan malzemeleri Gıda Ürünleri kategorimizden temin edebilirsiniz.