
Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?
Teorik olarak, bulaşık makinesi sürekli kendini temizleyen bir cihaz gibi düşünülür ama ne yazık ki işler göründüğü gibi değildir. Zamanla bulaşık makinesi filtresinde ve iç kısımlarında yiyecek parçaları, yağ, çözünmemiş deterjan ve su mineralleri birikir. Hoş olmayan bir koku ve görünümün yanı sıra, bu pislik aslında cam eşyalarınız, yemek takımlarınız ve bardaklarınızın üzerinde lekeler bırakabilir.
Kısacası bulaşık makinesini doğru temizlemezseniz, bu, makineniz işini tam olarak yapamayacak demektir. Ayrıca, yiyecek ve kirin birikmesine izin verirseniz, bulaşık makinesinin filtresine ve pompasına ciddi şekilde zarar verebilir ve sonuçta maliyeti yüksek bir servis hizmetine neden olabilirsiniz.
Aşağıda sizler için adım adım takip edebileceğiniz bir kılavuz hazırladık. Bulaşık makinesi temizliğini nasıl yapacağınızı öğrenecek ve aradaki farka şaşıracaksınız. Makineniz yepyeni görünecek ve her zamankinden daha verimli çalışacak.
Bulaşık makinenizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
Sorununuza bağlı olarak, günlük, haftalık veya aylık olarak bazı kısımlarda bir miktar bakım yapıyor olmalısınız.
Günlük: Yiyecek kalıntılarını temizleyin.
Haftalık: Bulaşık makinesi kapağını, contayı silin ve filtreyi temizleyin.
Aylık: İç kısımları derinlemesine temizleyin.
Gerektiğinde: Dış temizlik ve parlatma yapın.
Bulaşık makinenizi günlük, haftalık ve aylık olarak nasıl temizlersiniz?
Contayı, filtreyi, kapağı temizlemek veya makinenizi kokulardan arındırmak için gerekli olan genel bakımı nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız her bir periyodu detaylıca inceleyelim.
Yiyecek artıklarından arındırın
Çoğu koku sorununun sebebi, genellikle bulaşık makinenizi ikinci bir çöp kutusuna dönüştüren yemek artıklarıdır. Her bulaşık döngüsünden sonra kalan yiyecek parçalarını temizleme alışkanlığı edinmelisiniz. Alt kısımlara düşmüş olabilecek yiyecek artıklarını daha net görebilmek için alt rafı dışarı çekin. Kokuları ve ilerleyen zamanlarda yemek artıklarının birikmesini önlemek için artıkları bir kâğıt havluyla çıkarın. Temizliğinizi bitirdikten sonra mutlaka Pril Deo Perls Bulaşık Makinesi Deterjanı Makine Kokusu’nu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece kötü kokular nötr hale gelecek ve makineniz uzun süre temiz ve hoş kokacak.
Sürdürülebilirlik açısından bulaşıkları sudan geçirmenizi önermiyoruz, ancak istenmeyen kokuları önlemek için bulaşık makinesine yerleştirmeden önce tabaklardaki, çatal bıçak takımlarındaki, kaselerdeki ve diğer bulaşıklardaki fazla yiyecekleri silebilirsiniz.
Ayrıca etiketleri kontrol etmeyi de unutmamalısınız. Belki yeniden kullandığınız kavanozlarda veya yeni ürünlerin üzerlerinde etiketler bulunabilir ve bu etiketler sıcak su ile temas ettiklerinde filtreye yapışabilir. Dolayısıyla etiket bulundurabilecek bir ürünü bulaşık makinesine koymadan önce tamamen çıkardığınızdan emin olmalısınız.
Filtreyi çıkarma ve temizleme
Çok basit bir temizlik kuralı: Filtre temiz değilse, makineniz de hiçbir zaman gerektiği gibi temizlemeyecektir. Filtreler, makinenin alt kısmında bulunur. Filtreye ulaşmak için alt rafı çıkarmanız gerekir. Rafı nasıl çıkaracağınızdan emin değilseniz ayrıntılar için kullanıcı kılavuzuna veya üretici markanın web sitesine bakın.
Filtrenin kilidini açın ve çıkarın. Daha sonra sıcak su altında durulayın. Yumuşak bir diş fırçası kullanarak, filtrenin içine sıkışmış yağ veya parçacıkları temizlemek için filtrenin her yerini nazikçe ovalayın ve ardından temiz suyla durulayın. Son olarak filtreyi yerine yerleştirip kilitleyin. Makinenizde ciddi hasara neden olabileceğinden ve muhtemelen garantiyi geçersiz kılabileceğinden, bulaşık makinenizi filtre yerine tam olarak oturmadan çalıştırmayın.
Kapak ve contadaki kirleri silin
Kapağın içini temizlemek için:
Kapağın iç yüzeyine, kapak kenarlarına, tutamağına veya bulaşık makinesi düğmelerine sıçramış veya yerleşmiş olabilecek kalıntıları ve lekeleri nemli bir mikrofiber bez veya süngerle silin. Varsa dokunmatik ekrana veya özel yüzeylere zarar vermemek için sünger veya bez üzerinde herhangi bir temizlik ürünü kullanmayın.
Bulaşık makinesi contasını temizlemek için:
Eski ve yumuşak bir diş fırçası kullanarak lastik contaya yapışan pislikleri nazikçe ovalayın. Nemli bir bez veya kâğıt havlu ile silerek temizleyin. Bulaşık makinenizin içi paslanmaz çelikse veya makinenizde paslanmaz çelik parçalar varsa, çamaşır suyu bazlı temizleyicileri kullanmaktan kaçının. Küfü gidermek için kullanabileceğiniz hidrojen peroksiti uygulamadan önce mutlaka kullanıcı kılavuzuna bakın.
Bulaşık makinenizin dışını unutmayın
Parmak izleri, herhangi bir yüzeyin mat ve kirli görünmesini sağlar, ancak malzeme paslanmaz çelik ise gerçekten daha kötü bir şekilde göze çarparlar.
Bu nedenle, bulaşık makinenizin kapağını parlatmak için paslanmaz çelik temizleyici bir ürün kullanmanızı öneririz. Bu tür ürünler sadece iz oluşmasını engelleyen bir parlaklık sunmakla kalmaz aynı zamanda oluşabilecek kir ve lekeleri engellemeye de yardımcı olacak bileşenler içerirler.
Bulaşık makinenizi her ay derinlemesine temizleyin
Aylık olarak, sıkışan parçacıkları, su birikintilerini ve deterjan kalıntılarını çıkarmak için derinlere inip temizlik yapmak bulaşık makinesinin verimliliği açısından oldukça önemlidir. Daha kapsamlı bir temizlik için, Finish Bulaşık Makinesi Temizleyicisi ile yıkama yapmanızı öneriyoruz çünkü bu ürün yiyecek artıklarını ve yağlı kalıntıları çözen aktif maddeler içeriyor.