
Bebeklerde Hırıltıların Sebebi Nedir? Nasıl Geçer?
Bebeklerde hırıltı sık karşılaşılan durumlardan biridir ve özellikle yeni doğan bebeklerde ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kalan ebeveynleri korkutabilmektedir. Bebek hırıltısı bebeklerde her bölgenin henüz tam olarak gelişmemiş olması nedeniyle normal olmakla birlikte, yine de ciddiye alınarak doktora başvurulmalı ve hırıltı sebepleri araştırılmalıdır.
Bebeklerde hırıltıların sebepleri değişkenlik gösterebilir, dolayısıyla hırıltıya neyin ya da nelerin sebep olduğu doktor tarafından tespit edilerek, uygun tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Şimdi sizlerle; bebeklerde hırıltı neden olur, bebeklerde hırıltıya ne iyi gelir, bebeklerde hırıltı nasıl geçer sorularının cevaplarına bakalım.
Bebeklerde hırıltı neden olur?
- Bebeklerde kıkırdaklardan meydana gelen nefes yolları, yetişkinlerinkine kıyasla çok daha dardır ve bu durum bebeklerde hırıltıların nedenleri arasında yer alabilir.
- Bebeklerde bronşlar ufaktır, bu nedenle bu bölgede balgam ve benzeri sıvıların birikmesi olasıdır. Böyle bir durum meydana geldiğinde bebekler nefes almakta zorluk çekebilirler, bu da hırıltı olarak kendini gösterir.
- Bebeklerde hırıltıların nedenleri arasında solunum yollarında tahriş meydana gelmiş olması da bulunur.
- Solunum yolu enfeksiyonları bebeklerde hırıltıya sebep olabilir.
- Bazı alerjik sorunlar da bebeklerde hırıltıların sebepleri içinde yer alır.
Bebek hırıltısı nasıl geçer?
Bebeklerde hırıltı konusunda çözüm üretebilmek için öncelikle sebebi ya da sebepleri anlamak gerekir. Bebeklerde hırıltıların sebepleri ortaya çıktığında, çözüm yolları hakkında da ipucu edinilmiş olur. Yukarıda bahsettiğimiz başlıca sorunlardan hangisinin ya da hangilerinin bebeğinizde hırıltıya sebep olduğu uzman doktor tarafından yapılan tetkikler sonucunda teşhis edildikten sonra, yine doktorun önerdiği çözüm yöntemlerini uygulayabilirsiniz.
Ciddi bir durum olmaması halinde en çok başvurulan çözüm yöntemleri serum fizyolojik ve burun aspiratörleri olarak karşımıza çıkar. Bu yöntemler doktorların da önerdiği yöntemler içindedir. Serum fizyolojik ya da burun aspiratörü sorunun devam ettiği süre boyunca düzenli şekilde kullanılarak bebeklerin burunları temizlendiğinde nefes almaları kolaylaşır. Düzenli kullanım önemlidir, ne kadar süre kullanmanız gerektiği konusunda da doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.
Bebek hırıltısına ne iyi gelir diye araştırıldığında karşılaşılan serum fizyolojik ve burun aspiratörü her ne kadar reçetesiz satılabilseler de doktor kontrolüne başvurmadan kullanılmamalarında fayda olacaktır.
Eğer doktorunuza danıştıysanız ve bu yöntemleri kullanmanızda doktorunuz herhangi bir sakınca görmediyse, Serum Fizyolojikler kategorimizden doktorunuzun önerdiği ürünü seçebilirsiniz. Gifrer Serum Fizyolojik Damla 20’li – Burun ve Göz Temizliği, eğer uygunsa tercih edebileceğiniz bir ürün olabilir.
Aynı şekilde, Bebek Burun Aspiratörleri kategorimizi de inceleyebilirsiniz. Otribebe Nazal Burun Aspiratörü burnun tıkanmasına yol açan burun salgısının burundan kontrollü aspirasyon yardımı ile temizlenmesi için geliştirilmiş bir ürün.