ÜST
Atkı Nasıl Bağlanmalıdır? Yeni Tarz Atkı Bağlama Teknikleri

Atkı Nasıl Bağlanmalıdır? Yeni Tarz Atkı Bağlama Teknikleri

Kış aylarının ve soğuk havaların vazgeçilmez aksesuarı olan atkılar kış kombininizi tamamlayan anahtar parçalardır. Bu aksesuarların doğru bağlanması havanızı değiştirir daha şık olmanızı sağlar. Atkıların doğru bağlanması oldukça önemlidir. Bağlama teknikleri basit gibi görünse de birçoğunun farklı bağlama tekniği bulunur. Atkı, boyun bölgesini ve göğüs bölgesini sıcak tutmayı sağlarken aynı zamanda stilimizi tamamlar. Ceket giyildiğinde uygulanabilecek atkı bağlama tekniğinden elbise ve mont giyildiğinde uygulayabileceğiniz atkı bağlama tekniklerine kadar birçok teknikten faydalanabilir kendi stilinizi yaratabilirsiniz. 

 

Modacıların atkı modellerini kumaş türüne göre farklı bağlama ve kullanma teknikleri olduğu gibi kişinin bağlama şekli de kendi tarzı doğrultusunda şekillenebilir. En yaygın ve en basit atkı bağlama teknikleri arasında düğüm şeklinde bağlanmış atkılar yer alır. Bu düğüm yöntemi, atkı ikiye katlanır ve boynun ön kısmına getirildikten sonra iki taraftan da geçirilir. Burada eğer atkı ucunda herhangi bir desen varsa ön tarafa alınması önemlidir. Böylece doğru ve düzgün bağlanmış olur. 

Atkı Bağlama Stilleri

Atkılar ile farklı stiller yaratabilirsiniz. Bazı kıyafet kombinlerinde atkı bağlama stilleri tarzı değiştirebilir. Kıyafetiniz tamamen spor türdeyse atkı bağlama şeklinden dolayı tarzı biraz klasikleştirebilir ya da tamamen spor bir tarza dönüştürebilirsiniz. Örneğin klasik düğümle düğümlenmiş atkıları farklı stillerde kullanabileceğiniz gibi, atkıyı şal gibi bağlayarak ilgi çekici tarz yaratabilirsiniz. Kaban, mont, deri ceket, trençkot, kot ceket, saten ceket, blazer gibi farklı kumaş türlerine ve farklı kalıp ve tarzlara sahip olan montlar ile kullanacağınız atkı ve şal aksesuarların kumaş bakımından da giyilecek cekete uygun olması burada önem kazanıyor. Kot ceketin üzerine geniş ve kumaşı kalın bir atkı yerine daha dökümlü ve spor tarzda bir atkı tercih etmeniz daha doğru olabilir. Farklı renk ve desenlerde seçeceğiniz atkı modelleri ile stilinizi yakalayabilirsiniz. 

Atkı Nasıl Bağlanmalıdır? Yeni Tarz Atkı Bağlama Teknikleri

Farklı Teknikler Farklı Stiller Yaratır

Kış mevsiminde, yaz mevsimine istinaden daha koyu renkte kıyafetler giyilir. Yaz mevsiminin coşkusu, kıyafetlerdeki rahatlığı, renkli olması ve rengârenk aksesuarlar ile tamamlanması kombin yapmamız açısından çok daha kolaydır. Kış mevsiminin soğuk havalarında aksesuarları vardır. Bunların en başında atkı ve bereler gelir. Atkı ve bereler ile kış mevsimlerini çok daha şık geçirebilirsiniz. 

 

Şık görünmek herkes için önemlidir. Bazen kıyafetlerde yapılan en ufak bir detayda bazen de bir aksesuar yardımı ile havamız değişir. Bu tamamlayıcı aksesuarlardan biride atkı ve şallardır. Farklı atkı bağlama teknikleri ile farklı tarzlar yaratabilir dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Daha şık bir görünüm kazanmak için atkı bağlama teknikleri arasında olan ve en basiti diyebileceğimiz atkının uç kısımlarını çaprazlayarak gevşek bir düğüm atılmasıdır. Bu bağlama tekniği basit ve şıktır, ancak çok soğuk havalarda boyna daha yakın olacak ya da boynunuzu saracak tekniklerden de yararlanabilirsiniz.  

 

Bu bağlama tekniğine ise atlama bağı tekniğidir. Bağlama şekli yine çok basit olan ancak boynu tamamen sıcak tutan bu teknikte, atkı her iki elinizle uçlarından tutularak boynunuza dolanır ve bir ucunun altından diğer ucunun ise üstünden geçirilir. Atkıların üretildiği kumaşlar birbirinden farklı olur. Kalın ve ince olarak bulunan atkıların bağlama teknikleri de farklı kalınlıklarda farklı durabilir. 

Atkı Nasıl Bağlanmalıdır? Yeni Tarz Atkı Bağlama Teknikleri

Atkı Bağlama Teknikleri

Paris Düğümü 

 

Paris düğümü bağlama tekniği olarak adlandırılan bu teknik genellikle kalın yünlü atkılar için daha uygun bağlama tekniğidir. Atkıyı önce boynumuza asmadan ikiye katlıyoruz sonra açık olan ucu diğer ucun arasından geçirerek boynumuza bağlıyoruz. Soğuklardan korunmak için oldukça doğru olan bu yöntem aynı zamanda çok şık bir görünüm sağlıyor. Erkek kullanıcılarında da son derece şık duran bu yöntem sıklıkla tercih ediliyor.

 

Sahte Düğüm 

 

Çok kolay olmayan bu atkı bağlama yöntemi ince şal veya kravatı andıran kalınlıklardaki kumaşlardan yapılması daha doğru olan bir bağlama yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Kravatı andırır bağlama tekniği resmi ya da iş kıyafetlerinizde bağlayabileceğiniz uygun seçeneklerden biri. Öncelikle şalın, atkının bir ucuna yakın bir alanına düğüm atıyoruz, sonra düğüm olmayan diğer kısmından atkıyı, şalı boynumuza doluyoruz. Düğüm olmayan kısmı alıp düğümün içinden geçiriyoruz ve bu şekilde kravat gibi hareket eden bir bağlama şekli ortaya çıkmış oluyor. Resmi iş toplantılarında ya da biraz daha resmiyet gerektiren ortamlara girerken bu bağlama tekniğinden yararlanabilirsiniz.

 

Basit Düğüm  

 

Adından da anlaşılacağı gibi basit olan ve herkesin bildiği bu yöntem iki ucu birbirinin altından geçirerek yapılan bağlama şeklidir. Çok uzun olan atkılarınızda kolayca uygulayabilirsiniz. Burada önemli olan düğüm kısmının boynunuza çok yakın olarak kullanılsa dahi şık duracağıdır. İsterseniz boynunuza değsin ya da biraz daha altta düğüm atın, her iki türlüde şık duracaktır. 

 

Çember Bağlama

 

Giyim tarzınıza göre atkı bağlama tekniklerinin olduğunu ve giyim tarzının bu tekniklerden etkilendiğini söylemiştir. Çember bağlama da bu tekniğe verilebilecek örneklerden biri. Çünkü çember bağlama tekniği daha çok casual giyilen ortamlarda kullanılan bağlama tekniğidir. Bu teknik daha çok kalın kumaşlarla yapılan atkılarda şık duruyor. Atkıyı boyna doladığınız zaman her iki ucu arkada kalmalı, eğer sarkan atkı sizi rahatsız ediyorsa boynunuza doladığınız kısmın içine geçirebilirsiniz. 

 

Tek Tur

 

Bağlama yöntemi son derece basit olsa da bu yöntemle şık görünmek istiyorsanız bunu uzun atkılarda yapmanız gerekiyor. Çünkü kısa olan atkılarda şık görünmez. Atkıyı boynunuza bir tur dolayarak uç kısımlarını öne getirerek bağlamış oluyorsunuz. Bu yöntem basit havalı bir görüntüye kavuşmanızı sağlıyor. Özellikle uzun atkılarda yapılmasının sebeplerinden biri, sürekli hareket eden boynunuzdan kısa atkının bir süre sonra düşecek olmasıdır. Hareket ettikçe atkının uç kısımları eşit olmayacak ve bir süre sonra boynunuzdan düşecektir. Ayrıca görüntü olarak uzun atkı olması son derece daha güzel görünüyor.

 

Düz Kullanım

 

Atkıları kullanmak için illaki bağlamanıza ya da dolamanıza gerek yok. Kıyafetlerinize şıklık ve renk katmak içinde boynunuza asabilir şık bir aksesuar olarak değerlendirebilirsiniz. Örneğin takım elbisenin üzerine bağlamadan boynunuza asacağınız bir atkı ile çok daha şık görünebilirsiniz. Kadınların giydiği klasik bir ceket üzerine direkt boynuna düz bir şekilde asacağı atkı ile farklı bir tarz yaratırken, ince kumaşlı olan atkıları ceketin yakasının içinden geçirerek te şık bir görüntü elde edilebilir.

 

Çok fazla bağlama tekniği olduğunu görüyoruz. Bunlar arasından kendi tarzınıza en uygun olabilecek bağlama tekniği ile görünümünüze şıklık katabilirsiniz. Atkılar sadece kışın soğuk havalardan korunmak için kullanılan aksesuarlar değillerdir. Aynı zamanda düz bir kıyafet kombinini hareketlendirmek için kullanılabilen tamamlayıcı anahtar parçalardır. Piyasada envai çeşitte atkı modelleri vardır. Kumaş yapısı, renk ve desenler, uzunluk ve genişlik farklılıkları gibi birbirinden çok farklı olan bu atkılar ile şıklığı tamamlamak son derece kolay. Herhangi bir tarzda olan kıyafetin üzerine takılabilecek çeşitlilikte bağlama tekniğinin olması da geniş kullanım alanını gözler önüne seriyor.