
10 Bıçak Çeşidi ve Kullanım Alanları
Mutfak araç gereçleri içinde önemli bir yer tutan, onsuz neredeyse hiçbir işin halledilemediği bıçak, mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından! Üstelik tek bir bıçağa değil, yapacağımız her işe göre ayrı bir bıçağa ihtiyaç duyuyoruz. Bu da bizim bıçak çeşitleri ile tanışmamızı sağlıyor.
Gereğinden fazla zahmet çekmekten ve zaman kaybetmekten kurtulmak, aynı zamanda da başarılı bir sonuç elde edebilmek için yaptığımız işe uygun olan bıçağı kullanmamız gerekiyor. Bunun için de hem bıçak çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmamız hem de hangi bıçağın hangi alanda kullanıldığını bilmemiz gerekiyor. Peki bıçak çeşitleri nelerdir ve bu bıçak çeşitlerinin kullanım alanları nerelerdir? Bu yazımızda birlikte inceleyeceğiz, hemen başlayalım…
1.Ekmek bıçağı
Ekmek temel gıdalarımızdan olunca, ekmek bıçağı da ihtiyacımız olan bıçakların başında geliyor. Tabi un ufak olmuş ekmekler istemiyorsak! Tırtıklı bıçak olan ekmek bıçağı, sert kabuklu ekmekleri parçalamadan kolaylıkla istenilen kalınlıkta dilimlemeyi sağlıyor. Henüz ekmek bıçağınız yoksa ya da var olana yenisini eklemek istiyorsanız Solingen Tırtıklı Ekmek Bıçağı tam size göre!
2.Soyma bıçağı
Aklınıza gelen tüm sebze ve meyvelerin kabuklarını; etli bölümlerini çok kaybetmeden soymaya yarayan soyma bıçağı küçük olmasıyla da gayet kullanışlı. Victorinox Testere Ağızlı Soyma Bıçağı mutlaka mutfağınızda bulunmalı!
3.Domates bıçağı
Domates bıçağı başta domates olmak üzere kabuklu ve yumuşak sebze ile meyveleri, formlarını bozmadan dilimlemeyi sağlıyor. Siz de Victorinox Domates Bıçağı ile kabuklu ve yumuşak sebze meyvelerinizi kolaylıkla dilimleyebilirsiniz.
4.Meyve bıçağı
Meyve bıçağı olmayan bir ev düşünebilmek mümkün değil! Bıçak kısmının keskin ve kısa oluşuyla, aynı zamanda rahat kavranabilmesiyle hem meyve saatlerinin hem de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi diyebiliriz. Solingen Mermer Desen 6’lı Meyve Bıçağı’nı hemen sepetinize eklemenizi tavsiye ederiz.
5.Peynir bıçağı
Peynir bıçağı ile bıçağa yapışma sorunu yaşamadan düzgün bir şekilde peyniri dilimleyebilirsiniz. Zwilling Peynir Bıçağı’nı denediğinizde, daha önce alıp bu rahatlığı şimdiye kadar yaşamadığınıza üzüleceksiniz…
6.Şef bıçağı
Sebzeden meyveye ve ete kadar her şeyi kesen, her işi halletmeye yarayan şef bıçağı mutfakta en büyük yardımcınız olacak! Pirge Ecco Şef Bıçağı ile mutfakta kendinizi şef gibi hissedeceksiniz…
7.Biftek bıçağı
Tırtıklı yapıda olan biftek bıçağı ile kalın etleri kolaylıkla kesebilirsiniz. Genellikle keskin kısmı paslanmaz çelik olan 20 cm civarındaki bu bıçağı et yemeklerinin olduğu akşam yemeklerinde kullanabilirsiniz. IKEA Biftek Bıçağı lezzetli bir akşam yemeği için sizi bekliyor!
8.Fileto bıçağı
Keskin, esnek, ince bir bıçak olan fileto bıçağı sayesinde ince ve kusursuz et dilimleri elde edebilirsiniz. İster balık fileto yapımında ister Kurban Bayramı etlerinde kullanabileceğiniz Pirge Duo Balık Fileto Bıçağı siz sahibine kavuşmak için can atıyor!
9.Kasap bıçağı (Satır)
Satır da denilen kasap bıçağı ile kalın dilimlenmiş, kemikli etleri rahatlıkla kesebileceğiniz gibi, sebzeleri de ince şekilde doğrayabilirsiniz. Kurban Bayramı’nda da işinize yarayacak olan bu bıçağı mutlaka edinmenizi öneririz. Pirge Superior Satır mutfağınızın başköşesine yerleşmeye hazır!
10.Kemik sıyırma bıçağı
Elinizin altında kemik sıyırma bıçağı yoksa eti kemikten sıyırmak oldukça zahmetli ve zaman alıcı olacaktır. Çiğ eti kemikten ayırmak için Sürbisa Sürmene Kemik Sıyırma Kasap Bıçağı’ndan yararlanmalısınız. Bu bıçağa ek olarak kurban bıçakları ihtiyacınızı karşılayacak kurban bıçak seti de mutfağınızda bulunmalı!
Sürmene Kurban, Pizza, Pide, Soğan 7’li Mutfak Bıçak Seti her mutfakta olması gerekenlerden…